Nyheder

Opdateret: Demontsration ved Korskærparken

Søndag den 16. september 2018 var der demonstration ved Korskærparken.

Niels Dahl fangede nogle situationer med sit kamera

Medarbejdere ved Fredericia Kommune skriver:

Vedr. Rasmus Paluda og Stram Kurs demonstration d.16.9.2018 kl.14 i Fredericia

 

Opsøgende personale til stede:

Helle Ilsøe

Aiman El-Zayyat

 

Unge:

Ca.50-70 unge i målgruppen alderen 10 – 18 år.

Unge fra Nord, Midt, Vest og Erritsø

 

Koordinering:

Briefing v. Boligsociale Sekretariat

Forventnings- og rolleafstemning med politiet

Pædagogisk strategi (DMK)

 

Forebyggelse:

Siden udmelding om at Rasmus P. og hans parti ville besøge Korskærparken d.16.9, har opsøgende medarbejdere forsøgt at forebygge i lokalområdet og i andre distrikter gennem dialog, oplysning og refleksion med de unge om demonstrationen, partiet og budskab.

Der har været dialog med de unge i ungemiljøerne, ungecafé, skole og på gadeplan. Mange unge forstår hans agenda, men det er stadig grænseoverskridende for dem.

 

Oplevelse:

Mange var mødt op til moddemonstrationen kl.13.00 og arrangementet begyndte at tage form. Mennesker i alle aldersgrupper var mødt op og der var en mangfoldig etnisk sammensætning. Mange af de unge var mødt op for at sende et signal om, at Rasmus P. og hans parti ikke er velkommen i Fredericia. De unge formåede at skabe en fælles front og sendte et stærkt signal. Mange af de fremmødte vidste på forhånd hvordan de ville vise deres utilfredshed – generelt gennem tavshed og ligegyldighed. Det var meget få unge, som faldt for partiformandens provokerende udtalelser, og blev fanget i en grim diskussion med ham. Det var en fantastisk oplevelse at se så mange mennesker være enige om ét budskab.

Vi kredsede hele tiden rundt om afspærringen og havde løbende dialoger med de unge omkring deres oplevelse med hans tilstedeværelse og demonstrationen. Vi talte meget med de unge om hans agenda og hans (partiets) formål. De unge vidste at de kunne komme over til os, når de følte sig provokeret, så kunne vi tale om det. Ellers fulgte vi hans diskussioner med de unge og var klar til at tage os af dem, når de gik fra i vrede. Vi opsøgte de unge med det samme!

En stor ros til beboere, fædre, mødre, foreningsfolk for også at håndtere de mange frustrerede sjæle og være med til at nedtrappe konflikter i god tid. Og stort tak til politiet, som også leverede en imponerede indsats.

 

Mvh

Aiman El-Zayyat

Helle Ilsøe

1 kommerter

  1. Vi har kæmpet med en utrolig masse spam, som sendes fra udlandet direkte til hjemmesiden. Nu er der ryddet op, men desværre er vi gået så hårdt til værks, at også kommentarer som skulle blive på siden, er røget med ud.
    Det beklager vi.

Comments are closed.