Nyheder

Frydenborg!

Frydenborg Lejr 2017

 

Den boligsociale helhedsplan for Korskærparken og Sønderparken og Familie- og Ungdomscenteret på Vejlevej havde sidste år besluttet sig for at samle en masse familier til et efterår, der skulle stå i familiens og fællesskabets tegn. En familie er i vores forståelse både en forælder med børn, som det er forældre med børn. Der var blevet sammensat et forløb med tre aftenmøder og en weekendtur, og familierne kom fra Korskærparken, Sønderparken og andre dele af Fredericia. Medborgerhuset dannede rammen for de tre aftener i løbet af september og oktober måned, hvor alle familierne mødtes.

Hver aften var bygget ens op. Først var der tid til at børn og voksne hyggede sig og legede sammen, så var der voksentid, med et tema, hvor man kunne tale sammen og dele erfaringer fra hverdagen. Aftenen blev sluttet af med fællesspisning fra caféen.

Hele forløbet skulle afsluttes med en weekend for familierne. Antallet af familier gjorde, at vi delte dem op i to grupper, og der blev derfor afholdt to familielejre i november måned! Det foregik i spejderlejren Frydenborg ved Sdr. Stenderup fra fredag til søndag. Her var der fælles samling til måltiderne, som alle i øvrigt hjalp til med at forberede, og ellers var der fri leg. Der var ingen fjernsyn, til gengæld var der tid til kortspil med far og lillesøster, eller maling på sten fundet på stranden med en ny veninde og mor. Der blev lavet bål, drukket varm kakao og spist masser af marshmallows og mariekiks. En weekend der var nede i tempo, og alligevel fløj afsted.

For nylig inviterede vi alle familierne til at komme til spisning i Medborgerhuset igen. Aftenen var bygget op som tidligere aftener og emnet var denne gang evaluering af forløbet og læring for os.